Nationalt videnscenter for Ordblindhed og Læsevanskeligheder.
På mellemtrinnet introduceres eleven for fagtekster. Men hvordan kan man støtte elevens sprog- og læseforståelse før, under og efter arbejdet med en fagtekst? Det sætter denne workshop fokus på.
Temadagens fokus er potentialer og begrænsninger ved sprogmodeller i forhold til kompensation og læring for elever, studerende og voksne i skriftsprogsvanskeligheder.
NVOL inviterer sammen med Rådgivnings- og støttecentret, Aarhus Universitet, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet/BUVM, Nota og Læsekonsulenternes Landsforening til Ordblinde og it-konference 2025.
Klik på kortet og se, hvor der sker noget i dit lokalområde i ordblindeugen.
Dette kursus henvender sig til lærere, undervisere, vejledere og konsulenter i udskolingen, som har et forudgående kendskab til LST.
På kurset får du indsigt i ordblinde elevers mulige udfordringer i matematikundervisningen og forskellige værktøjer til undervisning af ordblinde elever i matematik.
Kurset henvender sig til alle undervisere på mellemtrinnet, der ønsker viden og inspiration til, hvordan man tilrettelægger en ordblindevenlig undervisning i alle fag.
For alle med interesse for SPS, men særligt vejledere, støttegivere, undervisere og ledere, der arbejder med specialpædagogik og studiestøtte.
Kurset afholdes i København d. 26. september 2024 og i Aarhus både d. 30. september og d. 9. oktober 2024.
Til læsevejledere i grundskolen, som er nysgerrige på DLD og ønsker at få mere viden og inspiration til at vejlede og samarbejde om elever med DLD.
Denne konference afholdes hvert tredje år i en europæisk storby. I år er lokationen Athen, og temaet er "Dyslexia and dyscalculia across the lifespan".
De to selvstændige temadage afholdes i Horsens den 22. oktober 2024 og i Køge den 27. november 2024.
Til undervisere med interesse for hvordan man kan anvende visuelle strategier som hukommelsesstrategi i undervisningen for elever med læse- og skrivevanskeligheder.
På kurset får du en grundig introduktion til, hvordan og hvornår LST skal indtænkes i alle fag på mellemtrins- og udskolingsniveau.
På seminaret kan du møde dine europæiske kolleger, I kan lære hinanden bedre at kende, udveksle erfaring og viden, og forhåbentlig komme hjem med en samarbejdsaftale.
Konferencen har til formål at formidle aktuel viden fra forskning og praksis om ordblindhed og andre læsevanskeligheder.